Beeldcompositie 20 min. uit 2,5 uur materiaal van Peter Delpeut en Ned. Filmarchief voor muziek arrangement door Loek Dikker van het nieuwe project Diva's van I Compani.
Videoregistration concert van Spices of Zanzibar van Jeroen van Vliet e.a. in de Lieve Vrouw Amersfoort tijdens het Global Festival.
Promoclip Diva's ICompani.
Dvd productie BOT 2 " Basis operatie technieken" voor de afd. heelkunde, Radboud Universiteit Nijmegen. BOT 2.
Videoregistratie van bijeenkomst HOUDINIBEWEGING en andere gerelateerde instellingen in de jeugdzorg.Locatie: het Gemeentehuis te Amsterdam. Ge´nitieerd door Bureau Lamers GroteStedenbeleid.
Filmregistratie workshop van Jeroen van Vliet i.o.v. JinJazz i.s.m. De Rode laars
Videoregistratie I Compani: Ode aan Maria Schneider in LUX Nijmegen.
Videoregistratie Lavalu en Noam Vazana in de Bieb Nijmegen.
Live videoregistration concert van Eric Vloeimans en Simin Tander in de Melkweg Amsterdam tijdens  Dutch jazz & worldmusic 
Youtube videoclips maken van de singer/songwriter Cindy Wielders bekend van de film Eindeloos Bewustzijn van Pim van Lommel en EMS FILMS. Deze dvd wordt per 1 juni door Dutch Filmworks wereldwijd gedistribueerd.
Videoregistratie en DVD productie ASM Klinkconcert.
Videoregistratie van de activiteieten tijdens De Tafel Van De Idee Nijmegen.
Videoregistratie CD presentatie ne concert Simin Tander Quartet in het Bimhuis.
Videoregistratie en regie project "klare taal" i.o.v . de Gemeente Nijmegen i.s.m. ROC Nijmegen Media & Design en Basiseducatie Locatie Wijchen.
Compilatie dvd van cd presentatie concert van het Simin Tander Quartet in Bimhuis voor promo uitzendingen op de Chinese tv ivm China tour.
Advies en videointerviews voor e-learningprogram ontwikkeld door VIVANTI. Door en voor HSP, hoogsensitieve personen.
Videoregistratie voor youtube: Mensenzoo I.K.V. Kwartiermakersfestival Arnhem  voor Zorgbelang Gelderland en andere gerelateerde instellingen.
Live videoregistratie concert Mangiare van I Compani in Lux en Valkhof Nijmegen.
Live videoregistratie OPENING @ AMP  O.l.v Tessa Zoutendijk met vele artiesten. O.a. Lavalu, Plots e.v.a
Dvd productie voor kinderdagverblijf Plaza, onderdeel van het KION.
Videoregistratie en dvd productie van het ARDITO ENSEMBLE opgenomen in het AMSTERDAMS CONCERTGEBOUW.
Videoregistratie en dvd van uitvaart J.H.
Videoregistratie en dvd productie Science Cafe Nijmegen met als thema: Zijn wij alleen? De wetenschappelijke vorderingen in de astrobiologie.
Audiorecording at "Het Accordeon 2010" 23 febr. 2010
Videoregistratie en dvd productie van het POPKOOR MULTIVOX. en acts van Hanka Venselaar
Videoregistratie en Europese dvd productie voor het ROC REGIO NIJMEGEN zie ook: http://www.attractandretain.eu/


Live videoregistration concert SIMIN en Joris Posthumus at Bimhuis Amsterdam, Young VIP Tour 09/01/2010 .

Videoregistratie en dvd productie van de koren HATIKWA uit Nijmegen en HET AMSTERDAMS SYNAGOGAAL KOOR tijdens de dag van het joodse lied in museum OriŰntalis bij Nijmegen.
Videoregistratie voor website eennieuwmillenium  i.s.m. opleidingsinstituut Relay voor de Donkeys Do a Movie Day op 24 juni 2009.
Live videoregistration concert WYLER 4 at LUX Muziekhuis Nijmegen.

Martin van Duynhoven is samen met Han Bennink een van de meest gerenommeerde jazzdrummers en percussionisten van Nederland uit de bebopgeneratie van de jaren zestig en zeventig. Fred van Duynhoven heeft als drummer al vele jaren een bijdrage geleverd aan de jazz en ge´mproviseerde muziek. Hij speelde o.a met Michiel Braam, Jos Engelhart en Theo Loevendie. AndrÚ Groen studeerde klassiek slagwerk en Latijns-Amerikaanse percussie. Hij speelt in de muziekgroep Ereprijs en de Nederlandse feestband Fruta Bomba. EugŔne Fl÷ren is als slagwerker vooral bekend geworden in groepen als I Compani van Bo van de Graaf.

Live videoregistration concert WYLER 4 at Bimhuis Amsterdam.
Dvd productie uitvaart Dhr. G.L.
Videoregistratie  van live concert Simin Tander featuring Eric vloeimans 11 juli tijdens het NorthSea Jazzfestival 2009
Videoregistratie  van live concert Simin Tander at KlangbrŘcke Aachen 30 okt. 2009.
Videoregistratie en dvd productie van Eindexamen Anneke Miggiels in Artez.
Videoregistratie en dvd productie van Eindexamen Hanna Lena Tilch in Artez.
Videoregistratie en dvd productie van Eindexamen Mareike Voss in Artez
Videoregistratie en dvd productie voorlichtingsfilm basisschool de Blauwe Buut.
Videoregistratie en dvd productie van het kooroptreden van Audite Nova in De Kolonie te Nijmegen.
Videoregistratie en dvd productie van Simin's before spring tour in K÷ln en Berlijn. Zie ook MySpace. Zie ook foto's ˛
Photography by Anton Houtappels.

Videoregistratie en dvd productie van het optreden van I COMPANI in de verkadefabriek Den Bosch van de uitvoering " Last tango in Paris"
Meerjarige deelprojecten opnames en dvd producties van "Festival het Accordeon" te Deventer en Zutphen.
Videoregistratie  van live concert Eric vloeimans met zijn groep Gatecrash featuring Simin Tander in de Badcuyp Amsterdam.Zie ook foto's

Videoregistratie en dvd productie van het optreden van Bo's Art Trio met Saartje van Camp op cello en Simon Vinkenoog als swingende dichter....citaat uit weblog www.simonvinkenoog.nl

Hoe het universum weer tintelde tussen de Compani van de muziek in Mahogany Hall aan de Zeevangszeedijk in Edam (oh, what a beautiful evening, oh what a beautiful night!) gisteren, waar indringende foto's van Chet Baker je (me) aan de dark side of the street herinnerden. En buiten, golven klotsend, verregend parkeerterrein - een Franse film noir uit de jaren '50. De verkleumde badstoelen van het zomerse Strandbad. Het verweerde hout. Maar wat een gastvrije sfeer & warmte. En hoe wij telkens weer: jazz is free and so are we... gevolg kunnen geven aan de ingevingen van het moment.


Groen of Wit: Videoproject (dvd en webcontent) van het symposium over de spellingherziening. Opgenomen op locatie van het instituut voor Media en Informatie Management te Amsterdam. Zie onderstaande foto's.

Videoregistratie en dvd productie seminar climate chance door nobelprijswinnar voor de vrede (gedeeld met Al Gore) Bert Metz i.o.v. Royal Haskoning Nijmegen.
Videoregistratie en dvd productie promo-materiaal t.b.v. de video-interactie-begeleiding i.o.v  KION NIJMEGEN.
Videoregistratie en dvd productie van de afsluiting van Project Big Mamma, Little Sisters te Utrecht.I.S.M. Movisie
 Videoregistratie en dvd productie van eindexamen Simin Tander in het Lindenbergtheater te Nijmegen. Zie ook MySpace. Zie ook Filmpje op YouTube
SIMIN TANDER SINGS WINDMILLS OF YOUR MIND
 

 
Troubleshooting: De laatste puntjes op de i zetten voor de ondersteunende pp modepresentatie "een bruidsjurk van boterhamzakjes" op de campus van het ROC Nijmegen.
DVD productie "Daar komen de Russen" theatershow Irena Fillipova en Hans Visser.

   Videoregistratie als helicoptervieuw van wereldprimeur winterknallers...zie voor meer info www.icompani.nl  

 
Videoregistratie en dvd productie Big Mama Little Sister i.o.v. Movisie.

Opnamen van opening expositie van het werk van beeldend kunstenaar, auteur en arts Ignace Schretlen.

Van 1984 tot 2002 had Ignace Schretlen met zijn echtgenote een huisartsenpraktijk in 's-Hertogenbosch. Toch is het meer vijftien jaar geleden dat zijn werk als beeldend kunstenaar in deze regio werd tentoongesteld. In 2004 en 2005 had Ignace Schretlen wel o.a. twee solo-exposities in het Museum Kempenland (Eindhoven) en het Anatomisch Museum (Nijmegen); bij beide tentoonstellingen verschenen toen catalogi en van de laatste expositie werd ook een film met als titel "Anatomie in andere gedaanten" gemaakt, die op de nieuwe tentoonstelling is te zien.
Het werk van Ignace Schretlen is niet altijd even gemakkelijk te doorgronden. Kleuren ontbreken vaak. De kunstenaar kiest doorgaans voor thema's die wortelen in het menselijk lijden, waarbij soms wordt verwezen naar Bijbelse verhalen. Gedurende vele maanden wordt een concreet thema op een soms controversiŰle wijze uitgewerkt. Het resultaat is meestal een serie tekeningen, schilderwerken of foto's zoals de 17-delige foto-serie "Het vijfde seizoen", die nog tot eind januari is te zien in het Gorcums Museum.
Bij Ignace Schretlen zijn de verschillende kunstuitingen niet strikt van elkaar gescheiden. Zoals tekeningen, schilderwerken en zeefdrukken kunnen verwijzen naar geschreven teksten, keert de beeldende kunst regelmatig terug in zijn poŰzie, waarvan enkele gedichten werden genomineerd voor literaire prijzen. In hun film "Anatomie in andere gedaanten" verbinden Anton Houtappels en Michŕl Holla het werk van Ignace Schretlen met speciale muziek. De door Ignace Schretlen voorgedragen gedichten uit "Een onvermoede bocht" inspireerden de componist en producer Maarten van der Vleuten tot eigentijdse muzikale impressies, die bij het label Signum Recordings op CD zullen verschijnen.
Als auteur kreeg Ignace Schretlen vooral bekendheid met het boek "Anatomie van het gevoel", waarin hij onder het pseudoniem van Alexander van Es, zijn eerste ervaringen in het ziekenhuis beschrijft; het boek kreeg als best verkochte literaire debuut "Het Gouden Ezelsoor"; deze maand verscheen de zevende herziene editie. In deze editie staan reproducties van een serie zeefdrukken met als titel "Kleine anatomie".

Tekst overgenomen van de website: http://www.maartenvandervleuten.com.


Videoregistratie en dvd productie Guus Tangelder Bigband ĹSax GewelD(ig)ĺTijdens De Music Meeting 2007 Zie onderstaande foto's.g

Videoregistratie en dvd productie van de verjaardag van Tygo..zie www.heelhollandhelpt.nl.
DVD productie "The Eyes Of Susan", voor lezing over de rol van muziek onder film op ArtEz Academie voor beeldende kunsten Arnhem. I.O.V. Bo van de Graaf.
Videoregistratie en dvd productie van de feestelijke afsluiting van de zomerexpositie in de St. Stevenskerk te Nijmegen.
Videoregistratie en dvd productie van de uitvaart van de Hr.H.
Videoregistratie en dvd productie I Compani laatste uitvoering "De liefde Natuurlijk" in nieuwe bezetting in Theater De parade te Den Bosch.
13 Mei 2007 opnamen voor dvd van Jubileumconcert MAQAM m.m.v. Vluchtheuvelcantorij Zetten en Ensemble Conservatoire van Rob Engels Uit te voeren werken: Requiem van Gabriel FaurÚ en Gloria van Antonio Vivaldi in de ANTONIUS VAN PADUAKERK  Groesbeekseweg 96  Nijmegen.
l   Videoregistratie van de opening van het bewegingsconcert 18 juni op het goffertpark door Bo van de Graaf.
l Prima bij Primo. Voorlichtingsfilm voor kinderdagverblijf Primo, onderdeel van KION Nijmegen. Zie onderstaande foto's

DVD productie i.s.m. I.V.S. presentatie in het SciencecafÚ te Nijmegen over de supersnarentheorie met Robbert Dijkgraaf en Gerard 't Hooft.
Videoregistratie presentatie van Royal Haskoning en werving voor toekomstige technici op de Nijmeegse Scholengemeenschap.
Demo DVD Het Zelenka Ensemble.
NJAO demo dvd weergave van concert Nederlands jeugd accordeon orkest in de buitensociŰteit te Zutphen.
DVD productie Bo van de Graaf en Simon vinkenoog in Mahoganny te Edam.
DVD Reportage viering 25 jarig bestaan van hoedenspeciaalzaak Cappello te Nijmegen. Zie onderstaande foto's.
   
DVD productie optreden Claudio Jaccomucci en Kathleen Delaney te Castelfidardo Italia.
Felicitatie dvd i.v.m. 80ste verjaardag Mevr.B.
DVD productie Vakantiefilm Egypte van Jacob P.
AWN. Videoreportage huldiging Wim Tuijn in de orde van Oranje Nassau en de jaarlijkse ledenvergadering op locatie van het Valkhofmuseum te Nijmegen. Zie onderstaande foto's.
 
Montage en dvd authoring verjaardagsfeest Ziska.
DVD productie Bo's Art Trio en Simon Vinkenoog Kunsthuis 13 in Velp.
Concertregistratie van de rockband ANAVARIN bij de opening van het nieuwe jeugdcentrum maddogs te Groesbeek. Zie onderstaande foto's ˛
 
James Crabb meets Gustavo Beytelmann: Videodemo met masterclass en oefening van nieuwe compositie, die zijn werelpremiÚre had op het festival "het accordeon 2006" te Deventer.
Bollejani: DVD productie van de uitvoering "HOTSPOT" i.s.m Bureau Lamers Grotestedenbeleid en en theatergroep Formaat. Opdrachtgever: Directie Veiligheid Gemeente Rotterdam . Zie onderstaande foto's ˛
 
Bo de Graaf 's wereld-uur-record saxofoonspelen tijdens de kortste 4daagse te Nijmegen 2006. Zie onderstaande foto's ˛
 
l Bo's Art Trio. Videoregistratie optreden Bo,s Art Trio met Simon Vinkenoog, tijdens East of Eastern 2006.
Onderstaande tekst komt uit de weblog van Simon vinkenoog.

Maandag 8 januari 2007

Those lost in their own myth can cut a fine figure
but generally make poor human beings

Welkom tweede week van 2007, voorhoede en achterban!
Edith zegt verslaafd te zijn aan de zeer professionele tien minuten film, die MichŔl Holla op YouTube heeft gezet van het finalenummer,
Bullebak geheten, van het concert dat Bo's Art Trio (riet Bo van de Graaf, piano Michiel Braam, percussie Fred van Duijnhoven), aangevuld met bassist Arjen Gorter en mijzelf als spoken word-vocalist in Mahogany Hall in Edam gaven, op 21 december jl. Tot dusverre werd het, lezen wij, op YouTube 368 keer bekeken. En Edith maar luisteren en dansen, en ik mee...
Wij konden het doorgeven aan
decontrabas.com en DichtTalent.nl, sites over poŰzie, die het graag overnamen - want het is inderdaad aanstekelijke free jazz, die de heren (zie de foto 22 december) ten gehore brachten.
Mijn gedicht
Jazz & poetry uit de nieuwe bundel Zonneklaar las ik halverwege voor en ik pleegde een elegant dansje, adjectief door Edith gebruikt. En om het even te vergemakkelijken, hierbij een link naar het filmpje zelf, voordat wij het op de linkl See me! Hear me! laten zetten door Robbie Vlasman, onze webbeheerder. Zie youtubefilmpje.


Amelieproject: Montage en registratie concert schouwburg Deventer 2006.
Una Storia d'Amore: Filmdocument over het fabriceren van PIGINI accordeons i.s.m. Pigini Nederland en Pigini Ital´e. Nederlandse premiŰre tijdens het festival "Het Accordeon 2006" te Deventer. M.m.v. Massimiliano Pitocco, Hans Visser, Irena Filppova e.v.a..
Visualisatie Romeins Verleden. Videoreportage pilotwandeling Nijmegen m.m.v. Guusje Terhorst. Zie onderstaande foto's.
 
Anatomie in andere gedaanten: Video-intervieuw van Ignace Schretlen over zijn tentoonstelling in het UMC St. Radboud, bij gelegenheid van het afscheid van Dr. Joop H.M. van der Straaten, arts-anatoom februari - april 2005. Zie onderstaande foto's.
 
Als eten geven faalt: Filmdocument over de behandeling van kinderen die voedsel weigeren. Zie ook de uitzending van netwerk voor meer info.
Je wordt er altijd wijzer van: Voorlichtingsvideo/dvd basiseducatie ROC -Nijmegen en omstreken.
Escola: Registratie van examens en performances van het gitaarinstituut Escola te Zwolle.
Chirurgische basistechnieken: Instructie-dvd in opdracht van Frank Muller voor de afd.chirurgie van het UMC St.Radboud o.l.v. Dr. H.v. Goor. BOT 1.
A´da: Registratievideo van het optreden van Bo van de Graaf tijdens het jazzfestival "East of Eastern 2005" te Nijmegen.

Symphonie Poubelle: Registratie van het Afvalconcert op Grote Markt te Nijmegen 8 sept 2005. ---------

Uit het logboek van Minister Guusje ter Horst :
Donderdag 8 september
Na een lange dag vergaderen in Utrecht en Den Haag, waar de strategie van de Vereninging Nederlandse Gemeenten tegen de onzalige plannen van het kabinet rond de onroerende zaakbelasting wordt besproken, mag ik me ’s avonds op de Grote Markt in Nijmegen uitleven tijdens het afvalconcert met de symphonie Poubelle. 100 professionele muzikanten en amateurs voeren deze compositie van jazzmuzikant Bo van de Graaf uit. Alle instrumenten bestonden uit afval en werden na afloop in de vuilniswagen van de DAR gekieperd. Wat hebben Nijmegenaren toch vaak leuke ideeën! Ondanks het gebrekkig instrumentrarium klinkt de compositie wonderbaarlijk goed....


Bruiloft W en J.: Dvd-productie.

Uitvaart JW. K.: Registratie en montage van uitvaart te Edam.


Jasmijn 2 jaar: Registratie van het 2 jarig bestaan project Jasmijn  ter bevordering van integratie i.s.m. de buurt, basisschool de Muze en het AZC te Nijmegen.
Het aapjesorkest: Registratie van een optreden van Het aapjesorkest tijdens het proefeet festijn 2004 te Enschede.
Trots Wens Prioriteit."Deskundigheid gebundeld": Videoregistratie toespraak van prof.dr.Jaap Boonstra ter gelegenheid van start bureau lamers grotestedenbeleid te Amsterdam.
De Waal in vlammen 2005: Videoregistratie van de voorbereidingen en het vuurwerk tijdens de vierdaagse/zomerfeesten in Nijmegen.
Bruiloft M.V. en J. v.G.: Registratie bruiloft op Slot Doddendael te Ewijk.
Uitvaart Fam.L: Registratie Uitvaart te Wychen.
Een maaltijd van kruimels. Opnamen en montage van boekpresentatie over amateurarcheologie in Nijmegen.
Workshop "De Klumpert en Vossenburcht": Videoregistratie van een aantal workshops tijdens de start van het nieuwe schooljaar 2005 op de openwijkscholen De Klumpert en De Vossenburcht te Nijmegen.
Local heroes. Videoregistratie van jeugdmarathon voorafgaand aan de 7 heuvelenloop 2005 te Nijmegen.
Van oertijd tot toekomst: Registratie en montage weeksluiting groep 5a basisschool De Muze te Nijmegen.
De Liefde Natuurlijk: Concertregistratie I Compani in het BIMhuis 2006 te Amsterdam.
 

AFGERONDE PROJECTEN WEBCONTENT

 
Ontwerp en plaatsen en onderhoud website NJAO Nederlands Jeugd Accordeon Orkest.
Site: bureaulamersgsb.nl: content.
Site: De Muze groep 5a: onderhoud.
Site: www.mcea.nl: Fotobewerking titel.